Huawei P20, P20 Lite och P20 Pro

 

Huawei P20, P20 Pro och P20 Lite

Huawei har under en längre period släppt intressanta telefoner som helt klart utmanar konkurrensen.  I år (2018) släpptes en intressant serie telefoner som kom att kallas P20.

Telefonerna i serien är P20, P20 Pro och P20 Lite och kommer med lite olika specifikationer och i olika prisklasser.

Huawei P20

Är Huawei’s mellanklassmartphone i P20-serien. Telefonen kostar ungefär 6500 kr vid lansering. Kanske det mest intressanta med serien är de kameror som dessa telefoner har utrustats med. På P20 får man en selfiekamera(framsidan) på 24 megapixel, vilket är riktigt bra. Men som vanligt är det kameran på baksidan som är intressant. P20 har två kameror på baksidan, en på 12mp och den andra på 20 megapixel. Kameran klarar av super slow motion med hela 960 bilder per sekund. Telefonen har fingeravtrycksläsare på framsidan samt ansiktsigenkänning som ska vara ”löjligt snabb” enligt tester.

Telefonen har dessvärre inte trådlös laddning som börjar allt mer bli standard och ett vattenskydd som är utav det enklare slaget.

Summa summarum; P20 är en intressant telefon. Den passar säkerligen de allra flesta, men är man sugen på en fullsmetad telefon med den senaste tekniken så är P20 Pro där man ska kolla.

Huawei P20 Pro

P20-Pro är telefonen har ett lanseringspris runt 8500 kr och är Huawei’s absoluta flaggskepp.

P20 Pro har allt som är bra med P20 men också ett par extra funktioner som kan vara intressanta nog att betala 2000kr mer för telefonen.

Först och främst är det baksidekameran. Här finns tre kameror på 40, 20 respektive 8 megapixlar. Dessa kameror samarbetar på ett imponerande sätt och kan erbjuda imponerande fotografier i mörker men också riktigt bra zoom.

Vad får man mer då i jämförelse med P20?

Jo du får ett bättre vattenskydd och något större skärm . Detta kanske inte övertalar alla, men det är ju framförallt kameran som är det intressanta med denna modell.

Huawei P20 Lite

P20 Lite är också en intressant telefon, detta är en smartphone i 3500kr-segmentet. Alltså ungefär hälften mot de tidigare nämnda modellerna. Detta är något man helt klart måste ha i åtanke när man tar en titt på P20 Lite.

En jämförelse med P20 Lite och P20 Pro är orättvis. Men det man bör veta är att P20 Lite inte har samma chip i topprestanda som P20/P20 Pro, man får heller inte samma byggkvalité eller kamera som dessa telefoner. Men trots det är P20 Lite en riktigt bra telefon för det segmentet. Det märks absolut att P20 Lite drar nytta från P20 och P20 Pro.

Kom ihåg att köpa skal och fodral för att skydda din Huawei P20.

Här är några direktlänkar:

Huawei P20 Skal och Fodral

Huawei P20 Pro Mobilskal och Mobilfodral

Huawei P20 Lite Skal och Fodral