Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact lanserade

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact lanserade
Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact

Sony har under Mobile World Congress-mässan i Barcelona lanserat sina nya flaggskepp; Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact.

Telefonerna har fått ny design, bättre kamera och vibrationer som skall göra telefonen lite mer personlig. Mer om det längre ned.

Sony har under ett par år gjort intressanta telefoner, Compact-serien är en ganska unik serie telefoner. Dessa är telefoner med topprestanda men som levereras i ett smidigare format. Så också Sony XZ2 Compact.

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact ny design och trådlös laddning

Sony har fått kritik för att man inte uppdaterat sin design nämnvärt de senaste åren. Men med XZ2 har man lanserat designkonceptet ”Ambient Flow”. Med detta har man lanserad en konvex baksida som ska ligga bättre i handen. Detta designkoncept för mina tankar till Apples lansering av iPhone 3G. Som många fortfarande än idag påpekar att det var den iPhone som legat bäst i handen.

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact får också trådlös laddning som mer och mer börjar bli standard.

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compacts vibrationer

Detta fick mig att haja till när jag först hörde. För mig lät det konstigt att lansera en telefon 2018 och ha vibrationer som en USP. Men när man läser vidare om det så verkar det intressant.

Först och främst har vibrationsmotorn blivit starkare, vilket förhoppningsvis hör att man inte missar samtal när telefonen ligger ljudlös. Men det är inte den stora nyheten. Nyheten med vibrationerna är inspirerad från hur handkontrollen till Playstation fungerar. Detta gör att olika vibrationsmönster skall förstärka upplevelsen i exempelvis spel. Det kanske inte låter så spännande men de vibrationer man har i Playstations handkontroller tycker många förstärker upplevelsen. Alltid kul med något nytt!

Bättre kamera och 3D-selfies

Det känns nästan som en självklarhet att kameran förbättras vid lansering av ett flaggskepp men det ska även nämnas om Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact, de har fått nya och bättre kameror.

Dessa telefoner har fått Sonys Motion Eye-kamera som lanserades 2017. Denna kamera klarar av superslowmotion samt 3D-skanning. Denna 3D-skanning kan man från och med XZ2 även använda selfiekameran för att skanna sig själv och skapa roliga avatarer.

Lansering och pris

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact kommer att ha en skärmstorlek på 5,7 tum respektive 5 tum. Storleksskillnaden blir 18mm på höjden och 7mm på bredden. Så XZ2 Compact kommer antagligen att uppfattas som en ganska mycket mindre telefon. Priset kommer att vara i krokarna 8000 kr respektive 6000 kr och telefonerna är planerade att hamn i butik från och med den 6 April.

På Bjornberry arbetar man proaktivt och har förberett med mobilskal och mobilfodral till Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact  inför lanseringen nästa månad.